Green Blog

Teglica za slatkiše

Bliži se sezona zimskih praznika koja sa sobom nosi pregršt slatkiša, sjajnih ukrasa i šarenih paketića. Nikada nije rano razmišljati o tome na koji ćete način obradovati vase dete u predstojećim zimskim danima. Predlog Green Centra je da napravite jedinstvenu teglicu za slatkiše ili kolačiće.

Ovaj slatki projekat je vrlo lak za izradu tako da možete uključiti i decu. Prednost teglice ogleda se u tome što je možete koristiti tokom čitave godine, ne samo u toku praznične sezone.

Šta Vam je sve potrebno za izradu?

[ultimate_spacer height=“11″]

Prvi korak – bojenje
Potrebno je odabrati saksiju koja nam se najviše dopada. Saksija može biti od keramike ili stakla. Mi preporučujemo keramičku saksiju. Važno je da uz saksiju nabavite i podmetač za saksiju koji će u ovom slučaju poslužiti kao poklopac za našu teglicu.

Nakon odabira adekvatne saksije i podmetača sledi bojenje. Poigrajte se bojama koje vam se najviše svidjaju jer ćete u njima uživati gledajući ih svakodnevno. Saksiju možete bojiti temperama ili bojama u spreju.

Drugi korak – lepljenje
Kada se boja na sksiji i podmetaču u potpunosti osuši kernite sa lepljenjem. Odaberite staklenu posudu koja vam se naviše svidja, to može biti akvarijum, staklena tegla, staklena čaša ili vaza. Jedina bitna stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju je da se dno staklene posude uklapa sa dnom saksije. Delovi koji se lepe su dno saksije i dno staklene posude. U ovom slučaju saksija nam služi kao postolje za staklenu posudu a podmetač kao poklopac.

Nije dovoljno samo obojiti podmetač saksije. Pošto podmetač u ovom slučaju služi kao poklopac, potrebno je nalepiti mu ručicu. Kao ručica za poklopac može da posluži novogodišnji ukras od nekog čvršćeg matrijala, keramička figurica manjih dimenzija ili drvena ručica.

Treći korak – dekoracija
Najzanimljiviji deo pravljenja teglice za slatkiše je dekorisanje. Na raspolaganju vam je dekorativni materijal najrazličitijih boja oblika i veličina kao što su: dekorativni kamenčići i pesak, ukrasni papir i trake, dekorativno veštačko cveće, kanapi, leptiri, perje i srca.

Kao poslednji korak, stoji da napunite teglicu slatkišima ili kolačićima po Vašem izboru. Slutimo da će ovo biti omiljena aktivnost Vaših mališana.

Saksije pronadjite OVDE

Materijal za dekoraciju pronadjite OVDE

Staklene posude pronadjite OVDE

Do sledećeg druženja,

Vaš Green Cenatar