DIY: Kupa od uskršnjih jaja

DIY: Kupa od uskršnjih jaja

Stiglo je proleće, a bliži se i Uskrs. Da li ste već osmislili Vašu uskršnju dekoraciju? Raznobojna jaja i dekoracije sa motivima uskršnjih zečeva se podrazumevaju. Ove godine osmislite nešto nesvakidašnje. Pokazaćemo Vam kako da brzo i lako napravite kupu od jaja, i kako da svoj dom dekorišete na neuobičajen način a opet u skladu sa predstojećim praznikom.

Za početak potrebna Vam je kupa od stiropora ili stirodurma, i plastična jaja.

Ofarbajte plastična jaja kako god želite. Mogu bit raznobojna ili u jednoj boji, pastelna ili jarkih boja… Izbor je Vaš. Kada ih ofarbate, ostavite ih da se dobro osuše. Možda će biti potrebno da nanesete dva sloja, u zavisnosti od toga koju boju koristite.

Kada su jaja osušena, dekorišite ih po želji. Lep efekat dobija se ukoliko četkicu za zube umočite u razredjenu boju i isprskate jaja farbom. I opet ostavite jaja da se dobro osuše.

Kada ste dekorisali jaja vreme je da ih zalepite na osnovu u obliku kupe. Osnova može biti od stiropora ili stirodurma. Jaja lepite pomoću pištolja za lepak za osnovu. Krenite od osnove ka vrhu. Na vrh kupe takodje zalepite jedno jaje.

Praznine koje su ostale izmedju jaja popunite mahovinom. Pomoću olovke ili nekog štapića ugurajte mahovinu u šupljine izmedju jaja, i zalepite je lepkom za osnovu.

Kada je gotova, izložite kupu na neko vidljivo mesto. Sigurno će svi ukućani i pijatelji biti oduševljeni!

Kada je gotova, izložite kupu na neko vidljivo mesto. Sigurno će svi ukućani i pijatelji biti oduševljeni!

Mahovinu pronadjite OVDE

Uskršnja jaja pronadjite OVDE

Ukoliko ste propustili prethodne blog postove pogledajte kako da dekorišete Vašu uskršnju trpezu, ili kako da napravite uskršnje drvce.

Izvor: www.sandandsisal.com

Do sledećeg druženja,

Vaš Green Centar.

Podeli na mreži