Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od Green Centra da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošacu to omogućava u odredenom roku.

Nakon utvrdivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštecena, ispravna roba i ambalaža, vrši se povraćaj novca kupcu ili zamena uz doplatu ili refundaciju razlike iznosa za neki drugi artikal).

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima uz fiskalni račun i napisan razlog vraćanja:

1. Krajnji kupac zakonski je može vratiti u roku od 7 dana od fakturisanja tj. kucanog fiskalnog računa, osim u slučaju poručivanja putem Online shopa (Internet prodavnice) tj. slanjem robe kurirskom službom gde je rok za povraćaj 14 dana od kucanog računa. U oba slučaja se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. Ukoliko je greškom prodavnice Green Centar fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 48h od trenutka prijema robe.

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu ili refundaciju razlike, ili da zahteva povraćaj novca. Zbog toga je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira.

Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na broj 018/576-696, 018/576-697, slanjem maila na info@greencentar.com, ili ličnim dolaskom u prodajni objekat.

Kada kupac vraća artikal na lokaciji prodajnog mesta u kome je lično preuzeo i kupio robu, on tada donosi kupljeni artikal i prilaže fiskalni račun.

U prodajnom objektu se utvrduje ispunjavajne uslova za to (provera ispravnosti artikla, ambalaže i roka od 7 dana) i vrši nalog za ispravku ukoliko je u zakonskom roku (uzevši u obzir i radne i neradne dane).

Ukoliko radnik u prodajnom objektu nije kvalifikovan da utvrdi ispravnost, primljeni artikal se šalje u veleprodajni servis.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, najbolje je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik.

Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte Green Centar kako bi vam poslali zamenu.