Green Blog

Večna lepota orhideje

Orhideje su biljke koje odlikuju delikatni cvetovi, izuzetne lepote. Rasprostranjene su širom sveta osim u pustinjskim i predelima okovanim snegom i ledom. Ovim lepoticama najviše prijaju tropski krajevi mada mogu opstati i u uslovima kontinentalne klime koji vladaju upravo kod nas.

Baz obzira na to što im naša klima prija, orhideje su izuzetno teške za održavanje. Često se desi da samo posle par dana svi nadzemni delovi uvenu.

Ukoliko želite da svakodnevno uživate u lepoti orhideja, imamo vrlo praktičan savet. Pozabavite se izradom ikebane od veštačkih orhideja. Matrijal koji Vam je potreban je sledeći:

1. Veštačke orhideje

Napredne tehnologije u izradi veštačkog cveća, dovode do rezultata zahvaljujući kojima je gotovo nemoguće razlikovati veštačko od pravog cveća. Upravo ovakav kvalitet proizvoda možete pronaći u Greencentru.

2. Dekorativni kamenčići i pesak

Umesto zemlje koja često pravi nered po kući, koristite dekorativne kamenčiće ili pesak koji će vrlo efektno delovati u posudi koju izaberete za Vašu orhideju.

3. Staklena vaza

Orhideja i dekorativni kamenčići, najbolje će doći do izražaja ukoliko iskoristite staklenu vazu koja predsatvlja vrlo elegantno rešenje.

Nadamo se da vam se ideja dopala i da smo vas inspirisali da sami napravite nešto slično.

Veštačke orhideje možete potražiti OVDE

Dekorativne kamenčiće i pesak možete potražiti OVDE

Staklene vaze možete potražiti OVDE

 

Vaš Green centar