Green Blog

Kameni vrt

Kamen je prirodan materijal i skladno se uklapa u celinu vrta. Način na koji ćemo ga iskoristiti zavisi od sopstvenog nahodjenja, ali i izgleda kuće čiju baštu uredjujemo. U ovom postu pokazaćemo vam kako da iskoristite ukrasni kamen za dekoraciju dvorišta i otkriti u čemu je tajna kreiranja savršenih mozaika i vijugavih površina.

Ovaj, naizgled zahtevan posao, možete uraditi sami uz pomoć šina za dekorativni kamen. Reč je o plastičnim šinama dužine jednog metra. Šine se spajaju, a za tlo fiksiraju klinovima. Ono što će vas oduševiti jeste mogućnost savijanja istih. Naime, sečenjem obeleženog meste, one postaju dovoljno fleksibilne za formiranje željenih oblika.

Kako bismo vam bolje približili sam sistem montiranja ostavićemo vam slike u nastavku posta. Takodje, u produžetku vas očekuju ideje kako da iskoristiti dekorativni kamen ili lavu.

Upotreba dekorativnog kamenja je zaista raznolika, pa ćemo se potruditi da vam u nekom od sledećih postova pokažemo kako da kombinujete kamen sa žardinjerama ili fontanama.


Na kraju vam ostavljamo linkove gde i šta možete naći:

Dekorativni kamen

Šine za dekorativni kamen

Do sledećeg druženja,

Vaš Green centar