Filozofija vina

Filozofija vina

„Zakon pijenja je kao i zakon ljubavi: bilo kada, bilo gde, bilo kako. Ali, kao u ljubavi i u piću su važne sve okolnosti. Po prirodi vina, treba odabrati godišnje doba i deo dana. Postoji vino za lenčarenje, zavodljivo vino, pripovedajuće vino, tragično vino…

Kada si sam i nalaziš se napolju, uvek potraži pravu perspektivu. Vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.“

Ovako je madjarski pisac Bela Hamvaš pisao o vinu i poslužio se ovim sakralnim pićem kako bi otkrio ljudsku suštinu i vratitio se istinskim i dubokim vrednostima koje se nalaze zanemarene u svakom čoveku.

U ovom brzom svetu u kome živimo ne možemo a da se ne zapitamo da li je slobodno vreme postalo luksuz i koliko smo spremni da izdvojimo trenutaka samo za sebe?

Hamvaš preporučuje da se zaustavimo, osvrnemo oko sebe, popijemo čašu dobrog vina…

Medjutim, da bismo svoje uživanje doveli do vrhunca potrebna su nam izvesna znanja, ili makar veštine. Kako svaka vrsta vina zahteva odredjenu čašu i temperaturu, tako i polica za čuvanje vina može doprineti čitavom užitku.

Ova, naizgled neobična polica, može upotpuniti enterijer restorana, riblje konobe ili radnu sobu ostrašćenog kolekcionara vina. Masivna, izradjena od punog drveta, predstavlja upečatljiv komad koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Mi smo tu da vas inspirišemo, a na vama je da osmislite raspored polica unutar broda u zavisnosti od potreba i želja.


Specifikacija

Drvo: Borovina

Visina: 250 cm

Dužina: 104 cm

Širina: 57 cm

Težina: 80 kg

Cena: 85 000 rsd + PDV

Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona ili mail-a.

+381 63 / 80 28 208

+381 63 / 402 888

[email protected]

Green Centar doo

Knjaževačka bb, 18 000 Niš

Podeli na mreži


Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: