Cvet u malom

Cvet u malom

Uskršnje dekoracije pristižu u Green centar i pravo je vreme da sa vama podelimo ovogodišnje „uradi sam“ ideje. Ukoliko se pitate, Uskrs se pada 16. aprila, te preostaje sasvim dovoljno vremena da osmislite kako da uredite svoj dom.

Naš predlog za danas je da krenete sa sakupljanjem ljuski od jaja, a kroz dalji tekst i slike objasnićemo i zašto. Poznato je da ljuska jaja sadrži 90% kalcijuma i važi za najbolji prirodni izvor tog minerala. Možete ih koristiti u kuhinji, bašti, za čišćenje i pranje, ili, u našem slučaju, kao uskršnju dekoraciju.

Budući da su ljuske male, ovde možete posaditi pšenicu i uneti dašak zelenila i svežine u dom. Sitno prolećno cveće uglavnom ne može da se smesti ni u jednu vazu pa će ovakva improvizacija poslužiti savršeno.

Zato, sledeći put kada krenete sa kuvanjem, ne budite lenji, polomite jaja pažljivije, bliže vrhu. Ljuske odložite da se suše, a potom ih ukrasite cvećemukrasnim trakama, sisalom, rafijom …

Nadamo se da smo vas inspirisali.

Ukoliko ste propustili prethodne blog postove na ovu temu, pogledajte kako da napravite uskršnje drvo ili uskršnju ikebanu od jaja , kako da osmislite uskršnju trpezu ili da obradujete nekog skrivenom porukom.


Uskršnja jaja potražite ovde, dok uskršnje zeke možete naći ovde

Ostale uskršnje ukrase potražite ovde.

Staklene posude potražite ovde, Staklene vaze ovde.

Keramičke posude potražite ovde, keramičke vaze ovde

Dekorativne korpice možete naći ovde.

Metalne kantice možete naći ovde.

Sisal ovde, Rafiju ovde.

Veštačko cveće i grančice nadjite ovde.

Ukrasne trake pronadjite ovde.

Podeli na mreži


Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: