Green Blog

Skrivena poruka

Metode i tehnike ukrasavanja jaja su brojne. Kako ćete ih ukrasiti zavisi od ukusa, raspoloživog materijala, ali i od slobodnog vremena. Neke tehnike zahtevaju više strpljenja i preciznu ruku, a neke su stare, dobre i proverene poput lukovine.

Evo jednog od načina da se zabavite i obradujete osobu kojoj je jaje namenjeno.  U pitanju je  “Jaje sa porukom”. Da li ste vec čuli za ovu metodu? Ukoliko jeste, sledeći niz fotografija neka vam posluži kao inspiracija, a ukoliko niste pročitajte i detaljno uputstvo za pravljenje.

poruka u jajetu

Za prvi korak potrebna je igla i drška noža. Iglu postavite na dno jaja i lagano udarajte drškom noža ili nekim tupim predmetom. Dodatni par ruku je dobrodošao. Neka vam neko drži jaje dok vi napravite malu rupu. Budite strpljivi, treba nam mala rupa, ne i potpuno slomljena ljuska.

poruka u jajetu

poruka u jajetu

Kada napravite rupu, proširite je tek toliko da bi jaje lakše iscurelo. Za ovo treba vremena. Zatim, jaje isprerite i ostavite da se suši.

poruka u jajetu

Sada kreće onaj kreativniji deo. Ukrašavanje jaja. U ovu svrhu možete koristiti vodene boje, tempere, markere u boji, lakove za nokte ili šta vam se već nadje pri ruci.

poruka u jajetu poruka u jajetuporuka u jajetu

Ostalo je još pisanje poruke. Ovde izaberite što tanje parče papira kako biste ga lakše ubacili u jaje. Šta ćete napisti i poželeti je na vama. Bitno je da poruku na kraju urolate i ubacite u ljusku.

poruka u jajetu

poruka u jajetu

Ubacite jaja u korpicu koju ćete pre toga napuniti suvom travom. U ovu svrhu možete koristiti i sisal ili rafiju.

poruka u jajetu

poruka u jajetu

source:blog.freepeople.com

https://greencentar.com/?s=Rafija+40+gr&post_type=product

jaje sa porukom

jaje sa porukom

Ako vam ovaj poduhvat deluje previše zahtevno, gotove ljuske jaja nadjite ovde

Dekorativne korpice možete naći ovde.

Sisal ovde, Rafiju ovde.

Budite kreativni,

Vaš Green centar