Venac od jute DIY

Venac od jute DIY

Da li  ste ikada poželeli da napravite nešto kreativno za Dan ljubavi? Ako jeste, ispratite ovaj post do kraja, dopašće vam se. Pokazaćemo vam kako da napravite venac od Juta trake i to korak po korak. Ovakav venac možete nekom pokloniti, možete ukrasiti dom ili možete „ukrasti“ ideju za veridbu, proslavu devojačke večeri ili neko romantično slikanje.

Za početak evo spiska šta nam sve treba

  • Metalna žica za izradu rama
  • Juta traka
  • Makaze, Klešta
  • Ukrasi po želji

venac od juta trake

 Prvi korak je pravljenje metalnog rama. Napravite četiri koncentrična kruga i uvežite ih kao na slici dole. Važno je da upamtite da krugovi ne moraju biti savršenog oblika jer se kasnije neće ni videti. Ovde imate slobodu da uvežete žicu kako vama najviše odgovara (za to će vam poslužiti klešta). Kada završite sa ramom prelazimo na zabavniji deo i provlačenje jute.

venac od jute

Za početak vežite traku jute u čvor oko žice. Zatim pravite uvojke i provlačite ih kroz sva tri otvora rama. Potom okrenite ram naopačake i zavrnite traku jute. Ovo radimo kako bismo osigurali venac i kako ne bi došlo do izvlačenja trake iz rama. Nastavite sa pravljenjem uvojaka onoliko gusto koliko vi to želite i sve tako dok ne popunite venac do kraja.

venac od jute

venac od jute

Kada završite čitav krug isecite traku jute i osigurajte venac. To možete uraditi tako što ćete kraj trake ugurati u već popunjen venac ili ćete ga ušiti koncem, pričvrstiti žicom…

venac od jute 2

Sada krenite da se igrate detaljima. Dodajte cvetove , grančice, srca, leptire … šta god vam se dopada! Važno je da imate osnovu, a ukrase menjajte u zavisnosti od prilike.

venac od jute green centar

green centar venac od jute


Ako vam se ova ideja dopala ne budite lenji već se potrudite i napravite nešto slično.

Juta traku možete pronaći ovde

Ukrasno srce ovde , leptire ovde, cvetove ovde

Suvo cveće, pruće i  plodove nadjite ovde


Do sledećeg druženja, veliki pozdrav od

Green centra

 

Podeli na mreži