Upoznajte hygge – danski stil uređenja doma i koncept sreće

Upoznajte hygge – danski stil uređenja doma i koncept sreće

U poslednjih nekoliko godina, skandinavski trendovi u uređenju enterijera doživljavaju globalnu ekspanziju. Jedan od najpopularnijih Skandinavaca koji su „zavladali“ svetom dekora je svakako hygge (izgvor: hue-guh). Kada otkrijete značenje ovog koncepta, lako ćete dokučiti i zašto.
Termin hygge je teško prevesti na srpski jezik jer se odnosi na štimung, atmosferu i, u krajnjoj liniji, na stil života. Reč se upotrebljava za opisivanje spleta osećanja komfora, ušuškanosti i sigurnosti koji pobuđuje topla kućna atmosfera. Hygge je posebna vrsta sreće koju pruža dom i upotpunjuje porodica. Ukoliko slediti ova jednostavna pravila uređenja doma, i Vi možete doživeti hygge momenat!

1. Svetlost i toplina sveće
Osim prirodnog svetla, hygge dom zahteva i svetlo sveća. Najbolji efekat ćete postići ukoliko postavite na kamin ili stočić mnoštvo sveća i svećnaka različitih boja, veličina i oblika.

2. Detalji od prirodnih materijala
Iako je skandinavski stil poznat po minimalizmu, hygge zahteva što više dekorativnih detalja. Naravno, svi elementi moraju biti izrađeni od prirodnih materijala poput drveta i kamena.

3. Zelenilo i cveće
Imperativ poštovanja prirode, koje se nalazi u srcu hygge stila, zahteva i da Vaš dom ukrasite cvećem i zelenilom.

4. Tople boje i teksture
Pored zelenila i prirodnih materijala, hygge stil nalaže i korišćenje toplih boja. Osim toga, zarad postizanja osećaja ušuškanosti, savetuje se i upotreba različitih tekstura.

5. Personalizacija
Na kraju, upamtite da ne treba samo Vi da sledite stil, već i da se on prilagođava Vama. To je jedan od hygge naravoučenija. Stoga, ne ustručavajte se da ispunite Vaš dom šarenim ramovima sa slikama Vaših voljenih osoba, ali i ostalim memorabilijama.

Za postizanje autentične hygge atmosfere, možete koristiti sledeće dekorativne elemente:

Sveće i svećnjake možete pronaći OVDE

Korpe u zemljanim bojama možete pronaći OVDE

Staklene vaze možete pronaći OVDE

Zelenilo možete pronaći OVDE

Ramove za slike možete pronaći OVDE

 Vaš Green Centar

Podeli na mreži


Upravo ste dodali ovaj proizvod u korpu: