Hula suknja DIY

Hula suknja DIY

Aloha! Čuveni pozdrav sa Havaja za početak današnjeg posta. Ovaj arhipelag je daleko poznat svima, i gotovo je uvek prva asocijacija na čuveni Hula ples .Ovaj drevni ples se izvodi u ritmu bubnjeva i danas je  prava atrakcija za turiste. Ono po čemu je prepoznatljiv su Hula suknje izradjene od suvih trava, lišca ili rafije. Upravo su te Hula suknje tema današnjeg posta.

Kao što je obećano u ovom postu, sledi jos jedan Uradi sam projekat sa rafijom u glavnoj ulozi. Izrada suknje nije ni malo teška niti zahtevna. Garantujemo da ćete se čak i zabaviti. Kako se rafija moze nabaviti u razlicitim bojama na vama je da izaberete nijansu ili da sami odredite sklop boja.
Šta je sve potrebno?
Pa da krenemo.
hula suknja rafija
Prvi korak je da odmotate rafiju. Samo vlakno je meko, ali radi lakšeg oblikovanja potopite rafiju u vruću vodu i ostavite je tako 5 minuta. Za ovaj korak možete koristiti bilo kakvu veću činiju ili posudu. Bitno je da je napunite vodom.
Sledeći korak je da pažljivo izvučete rafiju, ispravite vlakna i položite na peškir da se suši.
Kada se rafija osuši, makazama isecite dužinu koja vam odgovara za suknju. Broj vlakna zavisi od obima struka ali to se može rešiti „u hodu“.
hula suknja uradi sam
Uzimajte svako vlakno rafije pojedinačno, napravite malu omču oko kanapa i zategnite. Omče nižite dok ne dostignete željenu širinu. Ne zaboravite da ostavite krajeve kanapa slobodne radi lakšeg vezivanja suknje.
hula suknja uradi sam
hula suknja rafija diy
source: kaleyann.com

Hula suknja je idealna za žurke i proslave čija su tema Havaji. Možete iznenaditi i najmladje za maskenbale ili rodjendane. Neka vam okean  bude glavna inspiracija. Napravite hula suknju, ambijent ukrasite školjkama i pesokom i žurka može da počne.

Rafiju možete pronaći ovde.

Probudite kreativnost,

Vaš Green centar

Podeli na mreži