Trend koji ne smete propustiti – motiv kaktusa u dečjoj sobi

Trend koji ne smete propustiti – motiv kaktusa u dečjoj sobi

Da li ste primetili trend kaktusa u uređenju enterijera? Kaktusi su već nekoliko godina inspiracija svetskim dizajnerima i sada je prava prilika da u svoj dom unesete promene inspirisane upravo njima.

Pokazaćemo Vam kako da dečju sobu oplemenite motivom ove popularne biljke i prostoru svojih mališana dodate malo zelenila i vedrine.

Naravno, bodljikave kaktuse nije preporučljivo držati u dečjoj sobi. Znamo da će radoznale ručice pokušati da ih dohvate, ali to ne znači da treba da odustanete od ovog trenda. Kaktusi i drugi sukulenti česti su motivi na dekorativnim artiklima za uređenje životnog prostora.

  1. Lampa u obliku kaktusa

Mališani vole zanimljive, raznobojne svetiljke, a ova lampa u obliku kaktusa odlično će se uklopiti u svaki enterijer. Jednostavna je i bezbedna za upotrebu jer radi pomoću baterija. Veoma je dekorativna i efektna, pa će je klinci obožavati.

2
5

2. Ram za slike kaktus

Detalj inspirisan ovom temom, koji možete iskoristiti u uređenju dečje sobe, jeste ram za slike u kome ćete čuvati omiljenu porodičnu fotografiju. Izaberite boju i smestite najdraže uspomene u originalan okvir sa razigranim motivom kaktusa.

IMG_1051-350x263
IMG_1052-350x263

Kaktus simbolizuje zаštitu i izdržljivost, dok je prema verovanju starih američkih Indijanaca cvet kаktusа simbol mаjčinske ljubаvi. Ovaj cvet može izdržаti i nаpredovаti u teškim uslovimа i zato predstavlja mаjčinsku bezuslovnu ljubаv. Nije čudno što je motiv kaktusa tako popularan baš u dekoraciji soba za decu.

nj

3. Plišana igračka kaktus

Ko kaže da kaktusi ne mogu biti nežni? Plišana igračka kaktus oplemeniće sobu svojim bojama i izgledom i biće novi, verni drugar Vašem detetu.

igracka 1
igracka 2

4. Fenjer sa motivom kaktusa

Sigurno znate koliko fenjeri mogu da budu šarmantni i neodoljivi. Zašto ne biste odgovarajući metalni fenjer sa motivom kaktusa smestili i u dečju sobu? Odlično se uklapa u minimalistički dizajn i daje toplu, nežnu notu enterijeru u dečjoj prostoriji.

Trend kaktusa donosi još mnogo ukrasnih detalja i čini da uređenje dečje sobe bude interesantno, lako i zabavno! Da li Vam se dopao kaktus stil? Ukoliko jeste, u nastavku pogledajte još neke kreativne ideje, a nakon toga zavirite u naš zeleni svet dekoracija i pronađite ukrasne proizvode za sebe i svoje mališane.

jj
kk
cac
sator

Lampu u obliku kaktusa pronađite OVDE

Ram za slike kaktus pronađite OVDE

Plišanu igračku kaktus pronađite OVDE

Metalni fenjer sa motivom kaktusa pronađite OVDE

 

Do sledećeg druženja,
Vaš Green centar

Podeli na mreži