Green Blog

Trend koji ne smete propustiti – motiv kaktusa u dečjoj sobi

Da li ste primetili trend kaktusa u uređenju enterijera? Kaktusi su već nekoliko godina inspiracija svetskim dizajnerima i sada je prava prilika da u svoj dom unesete promene inspirisane upravo njima.

Pokazaćemo Vam kako da dečju sobu oplemenite motivom ove popularne biljke i prostoru svojih mališana dodate malo zelenila i vedrine.

Naravno, bodljikave kaktuse nije preporučljivo držati u dečjoj sobi. Znamo da će radoznale ručice pokušati da ih dohvate, ali to ne znači da treba da odustanete od ovog trenda. Kaktusi i drugi sukulenti česti su motivi na dekorativnim artiklima za uređenje životnog prostora.

  1. Lampa u obliku kaktusa

Mališani vole zanimljive, raznobojne svetiljke, a ova lampa u obliku kaktusa odlično će se uklopiti u svaki enterijer. Jednostavna je i bezbedna za upotrebu jer radi pomoću baterija. Veoma je dekorativna i efektna, pa će je klinci obožavati.

2. Ram za slike kaktus

Detalj inspirisan ovom temom, koji možete iskoristiti u uređenju dečje sobe, jeste ram za slike u kome ćete čuvati omiljenu porodičnu fotografiju. Izaberite boju i smestite najdraže uspomene u originalan okvir sa razigranim motivom kaktusa.

Kaktus simbolizuje zаštitu i izdržljivost, dok je prema verovanju starih američkih Indijanaca cvet kаktusа simbol mаjčinske ljubаvi. Ovaj cvet može izdržаti i nаpredovаti u teškim uslovimа i zato predstavlja mаjčinsku bezuslovnu ljubаv. Nije čudno što je motiv kaktusa tako popularan baš u dekoraciji soba za decu.

3. Plišana igračka kaktus

Ko kaže da kaktusi ne mogu biti nežni? Plišana igračka kaktus oplemeniće sobu svojim bojama i izgledom i biće novi, verni drugar Vašem detetu.

4. Fenjer sa motivom kaktusa

Sigurno znate koliko fenjeri mogu da budu šarmantni i neodoljivi. Zašto ne biste odgovarajući metalni fenjer sa motivom kaktusa smestili i u dečju sobu? Odlično se uklapa u minimalistički dizajn i daje toplu, nežnu notu enterijeru u dečjoj prostoriji.

Trend kaktusa donosi još mnogo ukrasnih detalja i čini da uređenje dečje sobe bude interesantno, lako i zabavno! Da li Vam se dopao kaktus stil? Ukoliko jeste, u nastavku pogledajte još neke kreativne ideje, a nakon toga zavirite u naš zeleni svet dekoracija i pronađite ukrasne proizvode za sebe i svoje mališane.

Lampu u obliku kaktusa pronađite OVDE

Ram za slike kaktus pronađite OVDE

Plišanu igračku kaktus pronađite OVDE

Metalni fenjer sa motivom kaktusa pronađite OVDE

 

Do sledećeg druženja,
Vaš Green centar