Green Blog

Novogodišnji venac DIY

Ako spadate u onu grupu ljudi kojima je draže da naprave „nešto svoje“ nego kupe „na gotovo“, ovo je još jedan uradi sam projekat za vas. Ovoga puta reč je o novogodišnjem vencu izradjenom od lampiona različitih dimenzija ali i boja.

Sam izbor boja je impozantan, a na vama je da odlučite da li ćete boje uklopiti u postojeće nijanse vašeg doma ili će vam biti draže da napravite kontrast.

Razlog zašto se mnogi odlučuju na DIY varijantu je činjenica da za manje novca nego inače dobijete željni proizvod i to, što je najvažnije, unikat! Veća pakovanja lampiona su uvek i povoljnija, a to nam u ovom slučaju i te kako ide na ruku.

Šta je potrebno:

  • lampioni različitih dimenzija
  • metalna žica (ili ofinger)
  • vrući lepak (za svaki slučaj)
  • ukrasna traka (po želji)
  • klešta

green centar

Prva stvar je da isečete žicu u onom obimu koliki će vaš venac biti + 20 cm preko radi lakšeg završetka. Jedan kraj žice odmah savijte u kuku a drugi kraj ostavite za redjanje ukrasa. Umesto žice možete koristiti i metalni ofinger koji biste razvukli u oblik kruga.

Onda kreće nizanje lampiona. Nižite ih što je bliže moguće kako se žica ne bi videla. U ovome će vam pomoći najmanji lampioni. Slažite ih poput puzli. Nadjite najbolji ugao za svaku pojedinačno. Ne brzgajte. Ako neki lampion nije nalegao kako treba, skinite ga sa žice i probajte sledeći.

green centar venac

Kada venac počne da dobija na gustini može se desiti da neki ukras spadne sa krunice, tada dolazi na red vrući lepak iz pistolja. Nanesite ga tek toliko da vratite ukras na mesto.

Po završetku nizanja „višak žice“ čvrsto obmotajte oko kuke za kačenje. Ovde vam možda zatreba muška ruka ili jednostavno upotrebite klešta.

Završili ste veći deo posla. Sledi pravljenje mašne koja će ujedno poslužiti i za prekrivanje metalne kuke. Napravite više redova od ukrasne trake, uhvatite sredinu kao na slici dole i dodatnom trakom uvežite u čvor.

green centarvenac

Ostalo je još samo da zakačite mašnu. Ovakav venac možete zakačiti na vrata ili jednostavno prisloniti uz zid. Možete ga položiti i na sto, a sredinu ispuniti vazom ili, recimo, svećnjakom.

Rezultati su sledeći:

green5

Ovde se ne morate zaustaviti. Uvek možete dodati još koji detalj. U tu svrhu najbolje je koristiti vruć lepak iz pištolja.

novogodisnji vencinovogodisnji venac green centar


 

Lampione pronadjite ovde

Ukrasne trake možete naći ovde.

Probudite kreativnost u sebi,
Vaš Green centar.

Ovo je samo deo novogodišnjeg programa koji nudimo.
Pratite nas i na facebook-u kako biste saznali sve novitete.